Technology Update | Additive Manufacturing

Technology Update | Additive Manufacturing

- 16:30

Additive Manufacturing is al jaren een veelbelovende technologie. De stap van prototyping naar serieproductie van eindproducten wordt steeds vaker gemaakt. Naast de grote investeringen van OEMs en tier1 leveranciers, zien we ook kleine en middelgrote toeleveranciers zich hiermee onderscheiden in de markt.

In de Technology Update van het innovatieprogramma Fabriek van de Toekomst op donderdag 23 september as. willen we u graag informeren over de laatste ontwikkelingen op de Brainport Industries Campus op het gebied van Additive Manufacturing.

Agenda
15:00 – 15:10
Plenair welkom en introductie Innovatieprogramma, Brainport Industries en BIC
Michel Weeda, Brainport Industries

15:10 – 16:20
Bezoek aan de diverse Additive Manufacturing partners op de Campus, zoals:

  • K3D-Addfab, een print en expertise centrum, met “state of the art” machines en faciliteiten, waar verdere stappen in industrialisering van 3D metaal printen tot stand zullen worden gebracht;
  • Multi Material 3D Printing (MM3D), een co-creatie platform van industriële partijen en kennisorganisaties uit de gehele waardeketen, waar op basis van vraagsturing vanuit het bedrijfsleven multi-materiaal use cases (pilots) worden uitgewerkt;
  • AMCubator, een kenniscentrum met als doel belanghebbende organisaties binnen de 3D-print industrie samen te brengen en de ontwikkelingen rondom 3D geprinte onderdelen toegankelijk en behapbaar te maken.
  • Fontys Engineering, waar studenten met  metaalprinters en een 3-D composiet printer op de Brainport Industries Campus aan de slag kunnen.

16:20 - 16:30
Plenaire terugkoppeling, Q&A

16:30 - 17:30
Borrel

U kunt zich voor deze Technology Update aanmelden via onderstaande button. U ontvangt dan voorafgaand aan het event alle praktische informatie.

Voor dit event dient bij binnenkomst een geldig coronatoegangsbewijs te worden getoond via de CoronaCheck app. Meer informatie over het verkrijgen van een dergelijk toegangsbewijs vindt u op de website van Rijksoverheid.

Registratie

Sluit