Brainport Industries Campus wordt verrijkt met een Pilot Manufacturing Center (PMC), waarin 3D printing, elektronica productie, digitalisering en geautomatiseerd 3D meten samenkomen.

Vanuit de markt kwamen diverse signalen dat er behoefte bestaat aan een locatie, waarin verschillende services flexibel kunnen worden gecombineerd en gebruikt. Niet ieder bedrijf beschikt over de middelen om zelfstandig te innoveren in het productieproces. Time to market kan versneld worden door zowel de product ontwikkeling als de benodigde industrialisatie stappen parallel te laten lopen. Brainport Industies bracht daarom in samenwerking met Subsidiefocus partners Bestronics, Hexagon en AMcubator bij elkaar om in PMC een aantal diensten te bieden en (proef)productie te gaan realiseren met een hightech SMD productielijn voor elektronica, een geïntegreerd additive manufacturing machinepark en een flexible automation and validation center (AVC) met de focus op automatische 3D kwaliteits controle.

PMC wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van REACT-EU en de Provincie Noord-Brabant.

react-1.png

PMC zal niet alleen beschikbaar zijn voor BIC bewoners, maar zich nadrukkelijk ook richten op bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen ook buiten BIC, zowel regionaal, nationaal als internationaal.

SMANS_2021_51-2048x1367.jpg

Sluit