Technology Update | Artificial Intelligence

Technology Update | Artificial Intelligence

- 17:00

Artificial Intelligence speelt een steeds grotere rol in de maakindustrie. Met behulp van de een groeiende hoeveelheid beschikbare data volgen de technische ontwikkelingen elkaar snel op. Zo kan machineonderhoud worden voorspeld, kan de efficiëntie van de organisatie worden verbeterd en kunnen operationele risico’s en kosten worden geminimaliseerd. Toch blijkt het soms lastig voor bedrijven om de mogelijkheden van AI te verkennen en te implementeren in hun eigen onderneming.

In de Technology Update van het innovatieprogramma Fabriek van de Toekomst van donderdag 24 februari vanaf 15 uur willen we u graag aan de hand van een aantal praktische toepassingsvoorbeelden informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence in de maakindustrie. Mart Althuizen van Bright Cape, lid van het High Tech Software Cluster, zal een presentatie verzorgen over toepassingen van AI, onder meer met behulp van de zgn. Smart Industry Assistant. Sven van Iersel van Additive Industries, partner in het project Digitale Fabriek, vertelt over het gebruik van AI in het metaalprintproces.

Daarnaast gaan we ook in op de mogelijkheden om ondersteuning te krijgen bij uw eigen AI vraagstukken. Floor Swinkels, programma manager van AI Hub Brainport en data coach Maurice Lamme zullen deze mogelijkheden toelichten. Tevens is er gelegenheid tot discussie en vragen stellen in een interactieve sessie.

Deze bijeenkomst zal 'live' plaatsvinden op de Brainport Industries Campus, u dient een geldig coronabewijs te kunnen overleggen bij binnenkomst. 

Agenda
14:45 – 15:00
Inloop

15:00 – 15:10
Plenair welkom en introductie Innovatieprogramma, Brainport Industries en BIC
John Blankendaal & Michel Weeda, Brainport Industries

15:10 – 15:20
Introductie en toelichting AI Hub Brainport
Floor Swinkels, Brainport Development

15:20 – 15:35
Gebruik van AI t.b.v. voorspellen van recoater jamming in het metaalprintproces
Sven van Iersel, Additive Industries

15:35 – 15:50
Smart Industry Assistant en andere AI toepassingen
Mart Althuizen, Bright Cape

15:50 - 16:15
Presentatie ondersteuningsmogelijkheden en interactieve discussie over AI in de maakindustrie
o.l.v. Maurice Lamme, Data Coach

16:15 - 17:00
Netwerkborrel

U kunt zich voor deze Technology Update aanmelden via onderstaande button. U ontvangt dan voorafgaand aan het event alle praktische informatie.

Aanmelden

Sluit