Technology Update Artificial Intelligence

Technology Update Artificial Intelligence

- 17:00

Artificial Intelligence speelt een steeds grotere rol in de maakindustrie. Met behulp van de een groeiende hoeveelheid beschikbare data volgen de technische ontwikkelingen elkaar snel op. Zo kan machineonderhoud worden voorspeld, kan de efficiëntie van de organisatie worden verbeterd en kunnen operationele risico’s en kosten worden geminimaliseerd. Toch blijkt het vaak lastig voor bedrijven om de mogelijkheden van AI te verkennen en te implementeren in hun eigen onderneming.

In de Technology Update van het innovatieprogramma Fabriek van de Toekomst van donderdag 16 februari vanaf 15 uur op de Brainport Industries Campus willen we u graag aan de hand van een aantal praktische toepassingsvoorbeelden informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence in de maakindustrie. Aan de hand van real-life cases licht Daniel Telgen van CBoost toe hoe Artificial Intelligence de drijvende kracht is achter moderne robotiseringsoplossingen. Ralf Zoetekouw van Datacation zal een presentatie verzorgen over de inzet van artificial intelligence in complexe optimalisatievraagstukken zoals de configuratie van het optimale warehouse, rekening houdend met het aantal forklifts, reachtrucks, moles (AGV’s), personen, docks, snelheid en verplichte rijroutes van voertuigen, etc.

Daarnaast gaan we ook in op de mogelijkheden om ondersteuning te krijgen bij uw eigen AI vraagstukken. Wim Renders van Brainport Development zal namens de European Digital Innovation Hub en AI Hub Brainport deze mogelijkheden, zoals data vouchers en data coaches, nader toelichten.

Programma

14:45 – 15:00
Inloop

15:00 – 15:10
Plenair welkom en introductie Innovatieprogramma, Brainport Industries en BIC
Frits Hoeve, Brainport Industries

15:10 – 15:35
AI en Robotisering in de praktijk
Daniël Telgen, CBoost

15:35 – 16:00
Automatische Warehouse Configuratie Tool met behulp van AI
Ralf Zoetekouw, Datacation

16:00 - 16:15
Ondersteuningsmogelijkheden bij AI vraagstukken in de eigen onderneming
Wim Renders, Brainport Development

16:15 - 17:00
Borrel

Aanmelden

Sluit